Ethisch verantwoord

Waar komen de vlinders en insecten vandaan?

Al onze vlinders en insecten zijn ethisch afkomstig van kweekbedrijven. Deze houden niet alleen de populatie in stand, maar ondersteunen ook bij het beschermen van de flora en fauna zoals: planten, bloemen, bomen en regenwouden.

De vlinders en insecten leven op de boerderijen hun volledige leven, ze worden namelijk in deze kwekerijen niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden en ze krijgen onbeperkt voedsel.

In hun laatste levensvorm leven ze nog gemiddeld 1-2 weken. Nadat ze zijn gestorven worden ze gedroogd en verkocht. Doordat sommige hier hun voltallige levenscyclus hebben doorlopen, zijn er soms kwaliteitsverschillen en zitten er dan ook wel eens kleine afwijkingen aan. Door deze opbrengsten wordt de kwekerij weer gefinancierd.

Door dit soort kwekerijen wordt er ook gezorgd voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Hierdoor worden er dan ook geen vlinders in het wild gevangen en dan hoeft er géén natuurgebied opgeofferd te worden voor de landbouw. Door deze aanpak blijft er voor vele diersoorten hun natuurlijke leefomgeving behouden. Door de vlinders op deze wijze te kweken, overleeft ruim 90% van de eitjes. Normaal gesproken is het in de natuur namelijk een overlevingskans van maar ongeveer 10%. Ook wordt er een deel van de vlinders dan ook weer in het wild uitgezet, om hier door de populatie in stand te houden van meerdere soorten.